Tagintézményünkről
215.jpg - 1.85 MB   
                                                
        „Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa.” (Mk. 10,14)

 

A Harangvirág Evangélikus Óvoda ökumenikus  nyitottságú  egyházi óvoda, 2011. szeptember 1-én nyitotta meg kapuit. 2012. augusztus 21-től többcélú intézmény tagintézményeként Kiskőrösi Evangélikus Középiskola Harangvirág Óvodája néven működünk.


Pedagógiai Programunk magában foglalja az óvodánkban folyó komplex személyiségfejlesztést, melyek megegyeznek az Országos Alapprogram által meghatározott irányelvekkel,
és kiegészülnek a keresztyén pedagógia értékeivel.
Programunk három alappillérre épül:

  • Egészséges életre nevelés
  • Érzelmi , közösségi nevelés
  • Anyanyelvi, értelmi nevelés

A hitre, a keresztyén életre nevelés, a keresztyén erkölcsiség kialakítása komplex  módon áthatja nevelőmunkánk egészét, melynek során arra törekszünk, hogy sok színes esemény, változatos rendezvények, ünnepélyek, nyílt napok színesítsék a nevelési évet, a hétköznapok során pedig tartalmas nevelőmunka,  építő jellegű benyomások és tapasztalatok segítsék a gyermekek testi, szellemi és lelki fejlődését. A keresztyén pedagógia alapjaira építkezve, hitbeli meggyőződéssel, Isten gondviselésében és szeretetében bízva végezzük a kisgyermekek közötti szolgálatunkat, és ezt a szellemiséget igyekszünk példaként tükrözni a gyermekek és a családok felé.

Óvodánk 2013 őszén a DAOP 4.2.1-11 pályázatnak köszönhetően emeleti ráépítéssel bővült, és kívül-belül megújult. Tágas, esztétikus, jól felszerelt csoportszobákban, tornaszobában, fejlesztő helyiségben végezhetjük a gyermekek komplex személyiségfejlesztését. Udvarunk szépen parkosított, 80%-ban uniós játékokkal felszerelt, biztosítja a gyermekek mozgásigényének kielégítését.
2017/ 2018. tanévben 5 gyermekcsoportban 121 kisgyermeket nevelünk.

 

csoport neve gyermekek száma óvodapedagógusok dajka
Halacska 26 Csővári Gáborné
Udvarhelyiné Polereczki Hajnalka
Tiszainé Kelemen Edina
Csiga 20 Mészáros Nóra
Dénes Istvánné
Kiss Ildikó  ped. asszisztens

Balázs Józsefné
Alma 25  Scrob Erzsébet
Burda Csilla
Lengyelné Nagy Hajnalka
Napocska 23 Bengőné Nagy Mária
Horváthné Gyöngyösi Éva
Bolemányi Zoltánné
Katica 27 Szentgyörgyi Adrienn
Menyhárt Laura
Kis-Tóth Zsuzsanna