Magunkról


Intézményegységünk, a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola székhelye, a térség meghatározó középfokú oktatási intézménye Bács-Kiskun megye szívében, Petőfi szülővárosában található. Pillanatnyilag 540 nappali tagozatos diákunk van, akik 4-6 osztályos gimnáziumi vagy szakközépiskolai, technikusi (bor- és pezsgőgyártás, kertész és növényvédelem, illetve közgazdász) tanulmányokat folytatnak. 

Iskolánk pedagógusai elkötelezettek az oktatás minősége iránt, éppen ezért folyamatosan bővítjük mind képzési kínálatunkat, mind az ahhoz szükséges személyi és tárgyi feltételeinket. Csak az utóbbi 3 évben egy újabb számítógépes, illetve egy természettudományos szaktanteremmel, korszerű tanirodával, 12 digitális táblával s 19 LifeFitnes géppel berendezett konditeremmel gazdagodott iskolánk.

Fontos feladatunk az elmúlt évtizedek során megszerzett országos szakmai elismertségünk, jó hírnevünk megtartása. Míg szakgimnazistáink oktatása során legfőbb célunk a magas színvonalú szakmai képzés, amihez 12 hektáros tanterületünkön korszerű üvegház, gyümölcspálinka-gyártó tanműhely, mini borászati üzem (feldolgozóval, tárolóval, palackozóval, laborral) áll rendelkezésünkre, gimnazista tanulóink kapcsán elsődleges célunk, hogy felkészítsük őket egyetemi, főiskolai tanulmányaikra.
Büszkék vagyunk arra, hogy felvételi arányaink évek óta meghaladják a 85%-ot, s diákjaink nemcsak elkezdik felsőfokú tanulmányaikat, hanem be is fejezik azokat.

A sokrétű tudásanyag mellett azt is fontosnak tartjuk, hogy a világra nyitott, érdeklődő, önálló gondolkodásra képes fiatalokat engedjünk útjukra. Egyházi iskolaként fontosnak tartjuk megismertetni diákjainkkal a keresztény értékrendet, s megmutatni számukra, hogy a modern technika, tudomány világában mit jelent Istenre, magunkra és egymásra figyelni. A hétfőnkénti áhítatok közösségformáló erejét már e rövid idő alatt is megtapasztalhattuk! Aki kíváncsi azok tartalmára, formájára, várjuk szeretettel hétfő reggelenként 7.45-től iskolánk sportcsarnokába, illetve ünnepi alkalmainkkor a kiskőrösi evangélikus templomba Ártatlan!

A tanórákon kívül számos szabadidős foglalkozás (szakkör, sportkör, kirándulás) és persze az azokat megszervező lelkes tanár is várja tanítványainkat Tök jó!

Végezetül pedig egy 2013-ban készült kisfilm iskolánkról, ami letölthető itt, illetve szeretnénk felhívni az érdeklődők figyelmét Facebook-oldalunkra is (KEVI).