Állásajánlataink

A következő állásokra várjuk leendő munkatársainkat:

              MATEMATIKA ÉS/VAGY FIZIKA SZAKOS TANÁR

             TANÍTÓ


Foglalkoztatások jellege:

  • Matematika és/vagy fizika szakos tanár: teljes munkaidős, határozott idejű szerződéssel a 2019/2020-as tanévre, majd kölcsönös elégedettség esetén határozatlan idejű kinevezés
  • Tanító (napközis nevelő): rész- vagy teljes munkaidős határozott idejű szerződéssel a 2018/2019-es tanévre november 5-től


Illetmény és juttatások:

Az illetmény megállapítására és a juttatásokra a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény rendelkezései, illetve a 326/2013-as  számú kormányrendeletben megfogalmazottak az irányadók. Pluszjuttatás: cafeteria, jutalom.

Pályázati feltételek:

Szakirányú felsőfokú végzettség

A pályázat részeként benyújtandó iratok, igazolások:

Önéletrajz, motivációs levél, a végzettséget tanúsító dokumentumok másolata a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre az intézmény igazgatójának, Szentgyörgyiné Szlovák Máriának címezve 

Igazgatói köszöntő

Erős vár a mi Istenünk!                         
                                                           


Sok szeretettel köszöntöm honlapunk látogatóit. Mint a Magyarországi Evangélikus Egyház egyik legnagyobb oktatási intézménye, 2012 szeptembere óta világnézetileg elkötelezett iskolaként várjuk a kiskőrösi és környékbeli gyerekeket – óvodás kortól egészen a technikusi vizsgáig.

A Harangvirág Evangélikus Óvoda, Petőfi Sándor Általános Iskola, illetve a Petőfi Sándor Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola összevonásával alapított új intézményünkben nevelési - oktatási feladatainkat egységes, közös alapelvek és célok mentén, ehhez kapcsolódó tananyag és követelményrendszer alkalmazásával látjuk el. Ugyanakkor arra törekszünk, hogy tagintézményeink megőrizzék sokszínűségüket, értékes hagyományaikat, így építve egymás tapasztalataira.

Iskolánk a nem evangélikus vallású diákok számára is nyitott. Lehetővé tesszük számukra saját vallásuk-felekezetük hitvallásainak megismerését, ugyanakkor elvárjuk tőlük az evangélikus értékek tiszteletét.

Mint óvoda és iskola, legfontosabb feladatunknak a korszerű oktató-nevelő munkát, az általánost meghaladó műveltségi szint megalapozását és diákjaink továbbtanulásra való felkészítését valljuk.

Reméljük, honlapunk segítséget nyújt abban, hogy az érdeklődők minél szélesebb körben megismerjék a nálunk folyó munkát, s megértsék, a XXI. században egy keresztyén iskola milyen vonzó értékeket tud kínálni a fiatalok számára. Maga Luther Márton azt mondta, hogy az egyént nem lehet arra kötelezni, hogy hitre jusson, csak segíteni lehet ebben. Ez iskolánkra is jellemző: a kereteket megteremtjük - vannak hittanórák és közös áhítatok, melyeken részt is kell venni - ezen túl azonban a hit gyakorlása már az egyénre van bízva.

Minden olvasónak kellemes és tartalmas időtöltést kívánok!

                                                                                   Szentgyörgyiné Szlovák Mária
                                                                                                   igazgató

Kiemelt hírek, események

Regisztrációs felület a középiskolai csendesnaphoz

https://doodle.com/poll/5rtd9hc2gi4vgher


Matek-tájoló, Levelész-matekész

Az idei tanévben is meghirdetjük nagy sikerű programjainkat, melyekre 6. évfolyamtól várjuk a térség diákjait! Részletek itt!


Órarend

Az órarend menüpontnál letölthetőek az aktuális órarendek.

Éves munkaterv

A Dokumentumok menüpontnál letölthető az idei tanév részletes intézményi munkaterve


Aktív nemzetközi kapcsolataink

A tanév első hetében 30 német és 12 holland diákot láttunk vendégül intézményünkben, szeptember 19-én pedig hét szerencsés középiskolásunk utazik görög partneriskolánkba. A stadtlengsfeldi vendégekről, kapcsolatról a vira.hu-n olvashatunk részletesen, míg a hollandiairól középiskolánk facebookoldalán.Tartalmas, vidám és eredményes tanévet kívánunk minden diákunknak, óvodásunknak, szüleiknek és magunknak Mosoly !DExam nyelvvizsgára jelentkezés határideje: szeptember 18.


Az őszi vizsgaidőszakban angol nyelvből ismét középfokú nyelvvizsgát szervezünk iskolánkban. Jelentkezés: itt


Néző Sándorné "Az év tanítója"

Gratulálunk kolléganőnknek, Néző Sándorné Zsuzsinak, aki ebben a tanévben elnyerte fenntartónk, a Magyarországi Evangélikus Egyház által alapított "Az év tanítója" díjat. Méltatása, illetve a többi díjazottat is bemutató cikk letölthető itt.

           

Július 2-től 4-ig országos pedagógustalálkozó intézményünkben

Közel 300 ember fordult meg városunkban e három nap alatt, s minderről nagyon jó képes összefoglaló olvasható itt.

Valami véget ért, kezdődik más ...

Június 15-én nyolcadikosaink vettek ünnepélyes búcsút általános iskolánktól, a héten pedig már beiratkozás középiskolánkba. Azoknak, akik tanulmányaikat új intézményben folyatják, sok sikert kívánunk, azokat pedig, akik iskolánk gimnáziumának tanulói lesznek, nagy izgalommal, az előttünk álló eredményes közös munkában bízva várjuk 22-én, pénteken a gimnáziumba!


Általános iskolásaink nyelvvizsgaeredményei

8. b osztályos tanulóink közül többen is sikeres nyelvvizsgát tettek német nyelvből.
Az Origó középfokú komplex nyelvvizsgát Schwarcz Korinna és Varga Zsófi teljesítette. Az alapfokú „B” típusú nyelvvizsgát Viczián Ákos, a „C” típusút pedig Németh Laura és Téglás Vajk tette le sikeresen – felkészítő tanáruk: Tüske Bernadett.

A 8.c osztályból pedig Vörös Levente szerepelt sikeresen az angol alapfokú komplex nyelvvizsgán májusban. Felkészítő tanára: Verebélyiné Turán Zsuzsanna.

Teljesítményükhöz gratulálunk!Középiskolások jutalomkirándulása

Az intézményvezetés meghívására idén 46 diák vett részt a már hagyományosnak mondható iskolai jutalomkiránduláson, melynek keretében a diákok megtekintették Pomázon a Wattayak egykori kastélyát, sírkertjét, majd Szentendrén vettek részt egy csapatversennyel összekötött városnézésen. A program a budapesti Campona mozijában zárult.Erdély

Május az osztálykirándulások időszaka. Míg általános iskolásaink a Határtalanul pályázat keretében jártak Erdélyben, a 11.E osztályosok részére Kromholcz János osztályfőnök szervezett egy ilyen kirándulást
pünkösdkor.
Újabb országos tanulmányi versenyeredmények

A 10.A osztályosok közül ketten is országos versenyeredményekkel büszkélkedhetnek. Breznyán Gergő hatodik helyezést ért el az Ókortudományi Társaság által 54. alkalommal meghirdetett Ábel Jenő Latinversenyen. Ezen versenyeredmény értékét fokozza, hogy Gergő egyénileg, vendégtanulóként végzi latintanulmányait.

  


Osztálytársa, Fodor Bálint pedig az Eötvös Loránd Fizikai Társulat által meghirdetett Hatvani István Fizikaverseny országos döntőjén végzett a nyolcadik helyen (felkészítő tanár: Döme Géza)Újabb országos sportsikerek

Gratulálunk iskolánk IV. korcsoportos fiú kézilabda-csapatának (általános iskolások és hatosztályos gimnazisták), akik országos harmadik helyezést értek el a Diákolimpián (edzőjük: Czinkóczki Tibor)!

Fent balról: Czinkóczki Tibor, Kis Máté, Angebrandt Dániel, Csontos Ákos, Baranyai Zoltán, Patai Denisz, Megyeri Máté, Aszódi Zsombor, Krecs Sándor, Németh Botond, Viczián Norbert, Kudron Kristóf, Németh Miklós
Lent balról: Maczkó Tibor, Téglás Vajk, Szentesi GergőS gratulálunk a 10.D osztályos Gohér Mihálynak is, aki az országúti kerékpár Diákolimpián országos aranyérmet szerzett (időfutam) és bronzérmet is nyert (mezőnyverseny).Érettségi vizsgák időpontjai

Kedves érettségiző diákok! Az oktatási hivatal honlapjáról letölthető vizsgaidőpontokat megtekinthetitek itt is!


Ballag már a vén diák...

Május 5-én 102 végzős diák vett ünnepélyes búcsút iskolánktól. Az elmúlt négy/öt/hat évben elért eredményeikhez gratulálunk, és sok sikert kívánunk nekik a május 7-én kezdődő vizsgáikhoz! Emléklappal, oklevéllel jutalmazottak névsora, méltatása letölthető itt.Fotók iskolánk facebookoldalán, illetve csoportjában (Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, illetve KEVI)


Hatosztályos gimnazistáink országos és megyei versenyeredményei

Gratulálunk Nemes Dávid 7.A osztályos tanulónknak, aki megyei 6. helyezést ért el az alapműveleti matematikaversenyen (felkészítő tanár: László-Kudron Ildikó).

Szintén gratulálunk s további eredményes versenyzést kívánunk osztálytársának, Knébelspisz Eszternek, aki a Bendegúz tudásbajnokságon irodalomból megyei 1. helyezést ért el, s ezzel bejutott az országos döntőbe, illetve angolból a megyei 6. helyen végzett (felkészítő tanárok: Ralovichné Mészáros Ildikó és Maczelka Mária).

 

Egy országos irodalmi vetélkedőn 3. helyezést ért el a 9.A osztályosok háromfős csapata: Breznyán Gitta, Honti Emese és Gubacsi Zsófia. Teljesítményükhöz szintén gratulálunk!

               


Sikeresen nyelvvizsgázó általános iskolásaink


Gratulálunk a 8.a osztályos Maczkó Tündének, Németh Botondnak és Rakonczai Somának, akik márciusban Origo alapfokú komplex angol nyelvvizsgát tettek le sikeresen. Felkészítő tanár: Verebélyiné Turán Zsuzsanna


Ötletből jövő!Gratulálunk a megyei döntőn 4. helyezést elért iskolai csapatunknak (Ba Marcell, Kakuszi Csaba, Eszenyi Noémi, Simon Vivien, Kubas Bence) és mentorának, Zsikla Tamásnak, az Akker - Plus Kft cégvezetőjének! És köszönjük a szurkolótábor lelkes buzdítását is!


Simon Jázmin megyei 2. helyezést ért el

Gratulálunk Simon Jázmin 3.c osztályos tanulónak, aki a Kenguru matematikaversenyen 2., ugyanezen verseny országos rangsorában pedig a közel ötezer induló közt a 99. helyen végzett. Gratulálunk neki és felkészítő tanárának, Bajusznácsné László Tündének is!

                          Újabb országos versenyeredmények


Gratulálunk Turán Fanni 7. osztályos általános iskolai tanulónknak a Szép Magyar Beszéd verseny országos döntőjén elért bronz minősítéséhez.

S szintén gratulálunk Valenczi László 10.C osztályos tanulónak és felkészítő tanárának, Szekeres Mónikának a Mezzofanti  országos nyelvi verseny döntőjén elért 10. helyezéshez.

 


Kiemelkedő teljesítményű iskolák


Az Oktatási Hivatal célja, hogy felhívja a figyelmet a magyar pedagógiai gyakorlat kiemelkedő teljesítményeire. Ennek érdekében nyilvánosságra hozta azoknak az iskoláknak a névsorát, amelyek adott két szempont valamelyike alapján az átlagosnál jobb eredményekkel rendelkeznek.

Így keletkezett az alábbi linken  elérhető tíz lista. Ezekben azok az intézmények szerepelnek, amelyek 6., 8. vagy 10. évfolyamos OKM eredményeik alapján jó hátránykiegyenlítő hatással rendelkeznek a szövegértés vagy a matematika területén, illetve azok, amelyek 8. vagy 10. évfolyamos OKM eredményeik alapján az átlagosnál nagyobb mértékben fejlesztik tanulóik képességeit.

Büszkék vagyunk arra, hogy középiskolánk többször is szerepel ezeken a listákon Mosoly


Diákolimpia, országos III. helyezés

Gratulálunk általános iskolás lánycsapatunknak (Seidel Carmen, Pszota Réka, Podobni Nóra, Schwarcz Korinna) és felkészítő tanáruknak, Pásztor Gyulának az országos diákolimpián úszásból elért harmadik helyezésükhöz!

S bár érmet nem kaptak, de az országos 8. helyezést elért fiú 4X50 m-es gyorsváltó tagjaink is gratulálunk a számunkra kiemelkedő teljesítményükhöz. A csapat tagjai: Fődi János, Szikszai Soma, Belán Gergő és Boldoczki Róbert (felkészítő tanárok: Miszlai Orsolya és Pásztor Gyula)

Szintén országos eredménnyel (14. helyezés) büszkélkedhet Tóth Eszter, aki 50 m-es mellúszásban érte el ezt a nagyon szép eredményt.

 


Újabb versenyeredmények

Gratulálunk Fodor Bálint 10.A osztályos tanulónak és felkészítő tanárának, Horváth Jánosnak a megyei történelemversenyen elért 10. helyezéshez!

S gratulálunk a 8.A osztályos Viczián Norbertnek, Krecs Sándornak és felkészítő tanáruknak, Kincses Mihálynénak is a Bonyhádon megrendezett országos német nyelvi versenyen elért eredményükhöz!

       Általános iskolásaink irodalmi műsora színesítette városunk ünnepi megemlékezését

Köszönjük az ötödikesek megható ünnepi műsorát az 1848/49-es forradalomról és szabadságharcról (felkészítők: Dózsáné Kelemen Ilona, Néző Vivien és Romfáné Flaisz Anita), illetve gratulálunk Fodorné Faragó Krisztina tanárnőnek az ünnep alkalmából kapott városi kitüntetéséhez!


Felkerült a szalag végzőseink egyenruhájára

A 11. évfolyamosoknak gratulálunk a március 10-én tartott szalagavató ünnepség színvonalas megrendezéséért, a 12. évfolyamosoknak pedig sok sikert kívánunk az előttük álló vizsgákhoz!


További képek iskolánk facebookoldalán (KEVI) vagy itt (fotós: Szentgyörgyi Ábel 10.A)


Matekos sikerek gimnáziumunkban, általános iskolánkban

Az idei Zrínyi Ilona matematikaversenyen nagyon szép eredményeket értek el gimnazistáink, így a 9. évfolyamosok eredményeit tekintve a Lakatos Tünde, Oroszi István, Kovács Enikő alkotta "csapat" megyei 5. helyen végzett, a 10. évfolyamok mezőnyében - köszönhetően Fodor Bálintnak, Rohoska Rékának és Szentgyörgyi Ábelnek - iskolánk a negyedik helyet szerezte meg, míg a 12. évfolyamosok mezőnyében szintén ötödikek lettünk Csvila Péternek, Megyeri Márknak és Fejes Arnoldnak köszönhetően. Amire büszkék vagyunk: ezeken az évfolyamokon csak kecskeméti jó hírű gimnáziumok, illetve egyszer a kalocsai Szent István Gimnázium előzte csak meg összesített eredményt illetően iskolánkat :)!

És már itt is az utánpótlás a 3. c osztályos Simon Jázmin személyében, aki idén már másodszor vehetett részt ennek a versenynek az ünnepélyes eredményhirdetésén (korosztályában 16. helyezettként). Felkészítő pedagógusok: Baranyi Lászlóné, Bajusznácsné László Tünde és Döme Géza.
Jubilálunk :)

A "Kiskőrös 300" projekhétre készülve kertésztanáraink egy másik hármas számmal kezdődő jubileumi évfordulóra is szeretnék felhívni az intézményünk jelenlegi és egykori diákjainak, dolgozóinak figyelmét. Részletek itt!


Intézményünk megkapta az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet

Az intézményünkben folyó szakmai munka színvonalát elismerve megkaptuk az Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet. Az intézményvezetés köszöni a diákok, pedagógusok ehhez szükséges közös munkáját, illetve a szülők és egyéb partnereik támogató segítségét!
Újabb versenyeredmények

Gratulálunk Szappanos Tamás 10.C osztályos tanulónak, aki a megyei Nagy Attila szavalóversenyen 1., illetve osztálytársának, Farkas Viktornak, aki ugyanezen a megmérettetésen 5. helyezést ért el.

Március 1-3-án zajlott a Petőfi nevét viselő középiskolák országos találkozója Kiskunfélegyházán, ahol "taroltak" gimnazistáink. Farkas Viktor 10.C második helyezést ért el a szavalóversenyen, Mizsei András 11.A képzőművészeti alkotását szintén második helyezéssel díjazta a zsűri, míg az irodalmi vetélkedőn 1. helyezett lett a Kaposvári Éva tanárnő által felkészített csapat (Rohoska Réka 10.A, Farkas Viktor 10.C és Magyar Csilla 12.A). Ezekkel az eredményekkel iskolánk megszerezte az összesített 1. helyezést is. Gratulálunk minden résztvevőnek és felkészítőnek!Iskolánk angol-rajz szakos tanárának kiállítására várjuk az érdeklődőket :)!
Kézis fiúk sikere

A február 15-én rendezett Wattay - kupáról iskolánk kézilabdacsapata aranyéremmel tért haza. A csapat tagjai: Torgyik Roland 10.D, Vlcskó Balázs 10.D, Csvila Péter 12.D, Fejes Arnold 12.D, Ruskó Balázs 12.E, Csengődi Krisztián 12.C, Tóth Norbert 11.C, Bezsenyi Ákos 11.D, Bartha Bendegúz 10.A, Mádai Marcell 10.A, Szentgyörgyi Ábel 10.A, Pelsőci Barna 10.C, Megyeri Máté 8.A, Berta Áron 9.C, Viczián Norbert 8.A. Külön is gratulálok Bezsenyi Ákosnak, aki a torna legjobb játékosa címet kapta. Felkészítő tanár: Horváth András. Teljesítményükhöz gratulálunk, s további sok sikert kívánunk!

        


 

Úszóink sikerei

Február 12-én rendezték meg Kecskeméten a megyei diákolimpiát, ahol a 49 versenyző iskola közül intézményünk a második helyen végzett. Részletes eredmények itt (pirossal a dobogós helyezést elért tanulók neve), felkészítő tanárok: Miszlai Orsolya, Pásztor Gyula. Gratulálunk mind a tanulóknak, mind a felkészítő pedagógusoknak.


Matematikai módszertani kutatás intézményünkben

Iskolánk matematika szakos tanárai lehetőséget kaptak, hogy az MTA tantárgy-pedagógiai kutató programjában vegyenek részt. Kónya  Eszterrel és Kovács Zoltánnal,  a debreceni egyetem tanáraival együtt  "A korszerű matematikaoktatás" projekt keretében a tanulók problémamegoldó gondolkodását vizsgálják. Megfigyeléseiket, illetve a kísérleti módszerek alkalmazását közel 80 diák bevonásával 4 csoportban végzik.
Dr. Ambrus András tanár úr köszöntése a Debreceni Egyetem Matematikadidaktikai és Informatikadidaktikai Konferenciáján 

Öröm számunkra, hogy a 75. születésnapját ünneplő Tanár Úr ma is aktívan részt vesz a matematika iránt érdeklődő tanulóink tehetséggondozásában! A debreceni konferencián elhangzott méltatása letölthető ittIsten éltesse még nagyon sokáig!


Újabb sikerek középiskolánkban

    

Gratulálunk Horváth Kinga tanárnőnek, aki a Kodolányi János Főiskola Turizmus Tanszéke által hirdetett "Szakdolgozati Workshop"-on szakdolgozata prezentációjával 1. helyezést ért el.

S gratulálunk Szabó Zoltán tanár úr csapatának is, akik a megyei diákolimpián 2. helyezést értek el (csapattagok: Breznyán Gergő, Geiger Roland, Kovács Balázs, Kutyifa Ákos, Lasztovicza Akos, Opauszki Máté, Supka Alexander, Szabó Zsolt és Varga Máté)


Két diákunk is díjazott lett egy esszéíró pályázaton

Nagy Zoltán 11.E és Czár Zsófi 12.E osztályos diákjaink szilveszter délután a Művelődési Központban, a "Lógj egy napot Kukorica Jancsival" esszéíró pályázat díjátadóján. Mellettük két, már korábban érettségizett egykori diákunk, Szappanos Emese és Csővári Zsombor, akik előadásának köszönhetően a közönség is megismerhette a díjazott műveket. További részletek itt
Bécsi kirándulás

Köszönjük a Kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatását, melynek segítségével 43 középiskolásunk egynapos bécsi kiránduláson vehetett részt.


Ghymes együttes koncertje általános iskolásainkkal


Fodorné Faragó Krisztina tanárnő, valamint 4. és 6. osztályos általános iskolásaink december 17-én a kiskőrösi evangélikus templomban, ahol a Ghymes együttes kórusaként tették még ünnepibbé advent 3. vasárnapját. Köszönjük ezt a szép élményt!


Adventi kórustalálkozó
 
December 16-án iskolánkat két kórus is képviselte a városi adventi kórustalálkozón: általános iskolásaink Petrányi Ilona vezetésével, illetve a Németh Mihály, Bata Lászlóné Sike Orsolya, Farkasné Gombár Ildikó és Farkas Sándor alkotta kvartett.Középiskolásaink a Kiskunhalason megrendezett diákszimpóziumon

Hetedik alkalommal gyűltek össze a megye kutató diákjai a Kiskunhalasi Bibó István Gimnáziumban 2017. november 25-én, hogy bemutassák munkájukat. Az előző évekhez hasonló létszámban jelentkeztek az önálló kutatást végző 7-8. és 9-10. évfolyamos diákok a megméretésre. A zsűrik és az érdeklődők nyolc szekcióban 55 diák 42 előadását hallgatták meg - s ebből nyolccal a KEVI 9-10. évfolyamos diákjai készültek, akiknek munkáját végül is két második, egy harmadik helyezéssel és egy különdíjjal jutalmazta a zsűri. További részletek itt.
   


 

Bővebben: Kiemelt hírek, események

Alkategóriák